Ξαφνικά και απροειδοποίητα. Κάπως έτσι χτυπάει την πόρτα του δέρματος πολύ συχνά η ακμή. Και κάπως έτσι, ακόμα και το πρώτο σπυράκι μπορεί να γίνει αιτία πανικού πριν καν εμφανιστούν τα υπόλοιπα. Αντί να «φουντώσετε» λοιπόν και από τα νεύρα σας, καλύτερα να αξιοποιήσετε τα μικρά μαγικά σπιτικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να προλάβετε τα συμπτώματα στην αρχή τους. Παράλληλα βέβαια, χρειάζεται και η καθημερινή περιποίηση με μία ειδικά σχεδιασμένη σειρά κατά του δέρματος με τάση ακμής, όπως είναι η Ac–Norm, την οποία μπορείτε να βρείτε στο A-pharmacy.

 

Πόροι ανοιγμένοι, προβληματική επιδερμίδα νικημένη

Ως γνωστόν, υπερβολική έκκριση σμήγματος ίσον φραγμένοι πόροι.  Οι υδρατμοί από την άλλοι, βοηθούν τους πόρους να ανοίξουν και άρα να ανακουφιστεί το δέρμα από σμήγμα και φλεγμονές. Ευτυχώς γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να τρέξετε σε κάποιο εξωτικό χαμάμ. Τρέξτε απλώς μέχρι την κουζίνα, βγάλτε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες από τα αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε βότανα ή πράσινο τσάι ή δύο φέτες λεμόνι. Τυλίξτε μία καθαρή πετσέτα γύρω απ’ το κεφάλι σας, σταθείτε πάνω απ’ την κατσαρόλα – με προσοχή, μην καείτε- και αφήστε τους υδρατμούς να ανοίξουν θεαματικά τους φραγμένους σας πόρους μέσα σε 5-10’. Όμως μη σταματήσετε τη φροντίδα εδώ. Τώρα που οι πόροι σας είναι ανοιχτοί, είναι απαραίτητη μία μάσκα καθαρισμού που θα απομακρύνει αποτελεσματικά την επιπλέον ποσότητα σμήγματος που βγήκε στην επιφάνεια και θα προσφέρει τέλεια φροντίδα τη συγκεκριμένη στιγμή που η απορροφητική ικανότητα του δέρματός σας είναι στο μάξιμουμ. Προσοχή όμως. Μία φορά τη βδομάδα αρκεί για τη «συνταγή των υδρατμών» αλλά όχι παραπάνω.

 

Έλαιο τεϊόδεντρου; Μα πώς;

«Λάδι στο ίδιο λιπαρό δέρμα;» θα σκεφτείτε. Κι όμως. Όσο παχύρρευστο κι αν είναι το έλαιο τεϊόδεντρου στη αρχή, ξεραίνεται αμέσως κι ανακουφίζει δραστικά το προβληματικό δέρμα, χάρη στην αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη του δράση. Στάξτε λίγες σταγόνες του σε ένα κομμάτι καθαρό βαμβάκι και κρατήστε το επάνω στο δέρμα σας. Εκτός αν έχετε ανοιχτές πληγές ή ευαίσθητη επιδερμίδα, γιατί τότε δεν είναι για σας αυτή η λύση.

 

Ψευδάργυρος και καθαρίσατε!

Αν δεν προσλαμβάνετε αρκετή ποσότητα ψευδαργύρου με τη διατροφή σας, το δέρμα σας μπορεί να σας το θυμίσει, εμφανίζοντας ατέλειες. Όμως λειτουργεί και ανάποδα: έρευνες έδειξαν ότι τα συμπληρώματα ψευδαργύρου βελτίωσαν σημαντικά το δέρμα που παρουσιάζει ερεθισμούς. Παράλληλα λοιπόν με την ισορροπημένη διατροφή στο πιάτο σας, βάλτε και κανένα δισκίο ψευδάργυρου στο ποτήρι σας, εφόσον σας το επιτρέπει και ο γιατρός σας.

 

Τea καλά που ηρέμησε το δέρμα μου!

Πράσινο τσάι. Ο γνωστός αντιοξειδωτικός σύμμαχος καλής υγείας του οργανισμού, είναι ό,τι πρέπει και για την καλή υγεία του δέρματος. Αφήστε το να βράσει 3 με 5΄΄  και είτε στο φλιτζάνι είτε στο βαμβάκι, θα κάνει τα μαγικά του. Αν προτιμήσετε τη δεύτερη επιλογή, θυμηθείτε μόνο να ξεβγάλετε με κρύο νερό και να στεγνώσετε την περιοχή ταμποναριστά με μία πετσέτα.

 

Και κάπως έτσι το προβληματικό δέρμα σταματά να είναι προβληματικό.  Σε αντίθεση με τις συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας που δεν σταματούν… να προστίθενται στο blog μας.


Πηγή: Frezyderm