Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση για τα μαλλιά μας.

Όπως το δέρμα, έτσι και οι τρίχες κινδυνεύουν από ξηρότητα που θα τις κάνει να φαίνονται μη υγιείς και καταπονημένες.

Ευτυχώς οι πιο κάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε απαλά και λαμπερά μαλλιά ακόμη και αυτή τη δύσκολη εποχή του χρόνου.

> Πείτε όχι στις αλογοουρές

Μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φαίνεται περιποιημένο το κεφάλι σας και να μην πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπό σας όταν είστε στο γραφείο, όμως η αλογοουρά προκαλεί σπάσιμο στις τρίχες και ερεθισμό στο κρανίο.

Εάν τα παραπάνω συνδυαστούν με τον ξηρό και κρύο καιρό, είναι η τέλεια συνταγή για να καταστραφούν τα μαλλιά σας.

Αντικαταστήστε, λοιπόν, την αυστηρή αλογοουρά με ένα χαλαρό πιάσιμο στον αυχένα ή στερεώστε τις μπροστινές τούφες με κοκαλάκια, τουλάχιστον το χειμώνα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μπορεί να αποτελούν πρόκληση για τα μαλλιά μας.

> Ενυδατώστε το κρανίο σας

Η έλλειψη ενυδάτωσης στο κρανίο μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία, φαγούρα ή ακόμη και πιτυρίδα.

Εάν παρατηρείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για ενυδάτωση ή ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν, προκειμένου να καταπολεμήσετε το πρόβλημα.

> Αποφύγετε τις συσκευές θερμότητας

Πάντοτε είναι καλό για τα μαλλιά σας να κάνετε ένα διάλειμμα από τις συσκευές styling που λειτουργούν με θερμότητα.

Ο χειμώνας είναι η ιδανική περίοδος για να πάρετε την απόφαση αυτή καθώς οι παραπάνω συσκευές επιδεινώνουν την ξηρότητα των μαλλιών.

Απλώστε ένα προϊόν για το φριζάρισμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Όπως το δέρμα, έτσι και οι τρίχες κινδυνεύουν από ξηρότητα που θα τις κάνει να φαίνονται μη υγιείς και καταπονημένες.

> Κουρευτείτε

Η έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι που έχει προηγηθεί μπορεί να αφήσει τα μαλλιά ξηρά και κατεστραμμένα.

Πριν υποδεχτείτε τον χειμώνα λοιπόν, καλό είναι να κάνετε μία επίσκεψη στο κομμωτήριο και να κόψετε τις κατεστραμμένες άκρες και την ψαλίδα.

> Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Για τους δύσκολους χειμερινούς μήνες επενδύστε σε ένα conditioner ή μία μάσκα μαλλιών που εξασφαλίζουν extra ενυδάτωση και εφαρμόστε τα στα μήκη των μαλλιών σας μετά από κάθε λούσιμο.

Για να «κλειδώσετε» την ενυδάτωση αυτή μπορείτε να κατασκευάσετε σπιτικές μάσκες με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και να τις εφαρμόζετε τακτικά στα μαλλιά σας.

> Καταπολεμήστε το φριζάρισμα

Το φριζάρισμα, εκτός του ότι είναι ενοχλητικό και χαλάει την συνολική εικόνα του κεφαλιού, είναι η Νο1 ένδειξη ότι τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα.

Για να το καταπολεμήσετε, χρησιμοποιήστε μία leave-on μάσκα ή ένα serum μαλλιών που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν απαλά, λεία και ενυδατωμένα, χωρίς να φριζάρουν.

Και επειδή, ως γνωστόν, η υγεία πηγάζει από μέσα μας, μην παραμελείτε τη διατροφή σας και φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό καθώς τα παραπάνω έχουν άμεσα ορατές συνέπειες και στα μαλλιά σας.

www.y-o.gr