Τι πλεονεκτήματα έχουν οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες;

Το συχνό βούρτσισμα των δοντιών είναι το Α και το Ω της σωστής στοματικής υγιεινής και πρόληψης.

Ενώ οι παραδοσιακές οδοντόβουρτσες, αν χρησιμοποιούνται σωστά, είναι αρκετά αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών και στην αφαίρεση της πλάκας, οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες έχουν κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Είναι πιο αποτελεσματικές στην αφαίρεση πλάκας

Έρευνες έχουν δείξει οτι οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι έως και 100% πιο αποτελεσματικές από τις παραδοσιακές οδοντόβουρτσες στην καταπολέμηση της πλάκας και της ουλίτιδας λόγω της πολύ μεγάλης ταχύτητας με την οποία δονούνται και περιστρέφονται οι κεφαλές τους, πράγμα που οδηγεί σε πιο υγιή δόντια και ούλα.

βούρτσισμα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα


Βελτιώνουν την αναπνοή

Η άσχημη αναπνοή συνήθως προκαλείται από μικρά υπολείμματα φαγητού τα οποία μένουν στα δόντια μας και δημιουργούν βακτήρια. Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες φτάνουν σε δύσκολα σημεία και αφαιρούν υπολείμματα που οι παραδοσιακές οδοντόβουρτσες δεν μπορούν.


Είναι εύκολες στην χρήση

Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθούν από παιδιά, άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως άτομα με αρθρίτιδα ή άλλου είδους αναπηρίες, διότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές κινήσεις όπως με μια κλασική οδοντόβουρτσα.


Περιέχουν αισθητήρες πίεσης και χρονόμετρο

Με αυτό τον τρόπο ενημερώνουν τον χρήστη σχετικά με τον σωστό χρόνο βουρτσίσματος (2 λεπτά σύμφωνα με έρευνες) έτσι ώστε να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα στην αφαίρεση πλάκας, και προειδοποιούν όταν ασκούμε πολύ μεγάλη πίεση στα δόντια ώστε να γλιτώσουμε τυχόν μικροτραυματισμούς.

ηλεκτρική οδοντόβουρτσα αισθητήρας πίεσης


Διαφορετικές Λειτουργίες Καθαρισμού

Με μια παραδοσιακή οδοντόβουρτσα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος καθαρισμού των δοντιών. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες συνήθως διαθέτουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες (modes), ανάλογα με το κόστος τους. Τα πιο ακριβά μοντέλα διαθέτουν πιο εξειδικευμένα προγράμματα.

Κάποια παραδείγματα διαφορετικών προγραμμάτων είναι: Καθημερινό Βούρτσισμα, Λεύκανση, Ευαίσθητα Δόντια, Βαθύς Καθαρισμός και Καθαρισμός Γλώσσας.

Ανάλογα με το πρόγραμμα μπορεί να μεταβληθεί ο χρόνος βουρτσίσματος, οι στροφές ανά λεπτό ή η πίεση που ασκεί η κεφαλή στα δόντια.


Μεγάλη Ποικιλία σε Ανταλλακτικά

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες συνήθως έχουν πολλές διαφορετικές ανταλλακτικές κεφαλές για κάθε χρήση. Για παράδειγμα υπάρχουν κεφαλές για καλύτερη λεύκανση, για ακόμη καλύτερη αφαίρεση πλάκας, ή ακόμα και για πιο ευαίσθητα ούλα.

Επίσης, τα περισσότερα ανταλλακτικά χάνουν το χρώμα τους όσο τα χρησιμοποιείτε ώστε να καταλάβετε πότε είναι η ώρα να τα αντικαταστήσετε.

ανταλλακτικά για ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες


Είναι πιο ευχάριστες για τα παιδιά

Τα περισσότερα παιδιά δεν βρίσκουν το βούρτσισμα των δοντιών ευχάριστο ή διασκεδαστικό. Μια Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να το αλλάξει αυτό και να τα κάνει να το βλέπουν σαν ένα παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν καλύτερες συνήθειες και καλύτερη στοματική υγιεινή!

παιδί με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

 

Αν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα σας φαίνονται πολύ σημαντικά, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που βουρτσίζετε τα δόντια σας! 

Δείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα στο A-Pharmacy.gr και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει!

Καλό βούρτσισμα!





Γρηγόρης Αδαμόπουλος
A-Pharmacy Manager, Digital Copywriter, Tech Expert
A-Pharmacy.gr