Το καλοκαίρι φημίζεται για την ηλιοφάνεια, τα μπάνια, τις εξορμήσεις… Δυστυχώς, όμως, είναι και η εποχή που αρκετά έντομα επιλέγουν να εγκατασταθούν σπίτια μας για τις δικές τους καλοκαιρινές διακοπές… Τα κουνούπια πρώτα και καλύτερα φροντίζουν να μας περιτριγυρίζουν συνεχώς και να μας «ρουφούν» το αίμα με την πρώτη ευκαιρία…

Είναι η στιγμή, λοιπόν, που θα πρέπει να πάρουμε δραστικά αντικουνουπικά μέτρα! Αρκετοί όμως είναι αυτοί που αποφεύγουν τη χρήση προϊόντων απεντόμωσης που έχουν δυνατές χημικές ουσίες. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τα έντομα!

Θα πρέπει να φροντίζετε πάντα το μπαλκόνι και οι γλάστρες σας να είναι καθαρά. Όσο πιο καθαρά τόσο λιγότερο πιθανό να σας περιτριγυρίζουν έντομα. Απομακρύνετε τα φύλλα ή τους σωρούς από ξύλα που ενδεχομένως κρατάτε για το τζάκι. Αυτά είναι κλασικά σημεία που συγκεντρώνονται αράχνες και άλλα έντομα.

Κίτρο

Όλα τα έντομα “απεχθάνονται” το κίτρο και γενικότερα τα εσπεριδοειδή. Αν έχετε περιοχές του σπιτιού σας, όπου παρατηρείτε πολλές αράχνες, τρίψτε τους τοίχους και τα περβάζια των παραθύρων με φλούδες εσπεριδοειδών από πορτοκάλια, λεμόνια ή lime.

Έλαιο μέντας

Αγοράστε ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο μέντας και ρίξτε λίγο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό. Κάθε φορά που θα παρατηρήσετε έναν ιστό αράχνης κάπου στο σπίτι, ψεκάστε την περιοχή ελαφρά με αυτό το μείγμα. Όχι μόνο θα κρατήσει μακριά τις αράχνες, αλλά θα κάνει και το συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού να μυρίζει ωραία.

Ξύδι

Εάν δεν έχετε έλαιο μέντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ξύδι για τον ίδιο σκοπό. Ρίξτε λίγο ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό (λιγότερο νερό από ό,τι με το έλαιο μέντας, αφού το ξύδι είναι ήδη αρκετά αραιό) και ψεκάστε οπουδήποτε έχετε παρατηρήσει να «συχνάζουν» έντομα. Ψεκάστε προληπτικά και σε ρωγμές και σχισμές ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή όπου νομίζετε ότι αράχνες και άλλα έντομα μπορεί να “συγκατοικούν” μαζί σας.

Έλαιο λεβάντας

Όσον αφορά τα κουνούπια, τους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας γύρω γύρω σε όλα τα παράθυρα και κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ, καθώς τα κουνούπια απεχθάνονται τη συγκεκριμένη μυρωδιά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και στο σώμα σας λίγο έλαιο. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο και ενυδατικό λάδι για το σώμα αναμειγνύοντας 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψεκάστε με αυτό το μείγμα το σώμα σας και μείνετε ήσυχοι.

Τέλος, για σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη σειρά Fleriana με τα καινοτόμα αντικουνουπικά φυσικά προϊόντα από ειδικά εκχυλίσματα λουλουδιών και ευκάλυπτο της λεμονιάς με έντονη αντικουνουπική δράση που απομακρύνει τα κουνούπια και προφυλάσσει από κάθε επίθεσή τους. Δεν περιέχουν σιτρονέλα, δεν προκαλούν ερεθισμούς και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.