Η επιστροφή από τις διακοπές είναι επίπονη καθώς είναι η στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι επανερχόμαστε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Ταυτόχρονα όμως είναι και η στιγμή που συνειδητοποιούμε πόση φθορά έχει προκαλέσει πάνω μας ο αγαπημένος μας ήλιος.

Συγκεκριμένα, τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα και περιποίηση καθώς η τρίχα μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την έκθεση στον ήλιο, την επαφή με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο της πισίνας.

Μία δυσάρεστη πραγματικότητα με την οποία μπορεί να έρθετε αντιμέτωπες όταν χτενίζεστε ή μετά το λούσιμο είναι η τριχόπτωση.

Πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε, καλό είναι να ξέρετε ότι αυτό που σας συμβαίνει είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και δεν απειλούνται τα μαλλιά σας.

Η τριχόπτωση του φθινοπώρου διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες και είναι απολύτως φυσιολογική.

Δηλαδή, είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να χάνετε περίπου 100 με 150 τρίχες την ημέρα και η απώλεια αυτή να μην είναι άξια λόγου, διότι κατά μέσο όρο όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν περίπου 100.000 τρίχες.

Ωστόσο, είναι απολύτως κατανοητό να σας ενοχλεί αυτή η και να θέλετε να κάνετε κάτι για να μειώσετε την τριχόπτωση και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την απώλεια των τριχών και να αποκτήσετε δυνατά και υγιή μαλλιά.

Μια ισορροπημένη διατροφή δεν είναι αναγκαία για την καλή υγεία του σώματός μας, αλλά και για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Ενισχύστε τη διατροφή σας

Μια ισορροπημένη διατροφή δεν είναι αναγκαία για την καλή υγεία του σώματός μας, αλλά και για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Βάλτε στο διατροφολόγιό σας τροφές με λιπαρά οξέα, όπως αβοκάντο, αμύγδαλα και σολομό, που θα ενισχύσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Πηγαίνετε για κούρεμα

Όταν χάνετε μαλλιά το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι να επισκεφθείτε το κομμωτήριο και να κουρευτείτε.

Ένα κούρεμα όμως θα κάνει αμέσως τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και δυνατά οπότε μην αναβάλλετε άλλο την επίσκεψή σας.

Μειώστε τη χρήση προϊόντων styling

Τα μαλλιά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι αρκετά ταλαιπωρημένα.

Σε συνδυασμό με την εποχική τριχόπτωση και τα θερμαντικά εργαλεία, μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αδύναμα.

Περιορίστε, λοιπόν, το styling με συσκευές θερμότητας και προσπάθησε υιοθετήσετε άλλες, λιγότερο επιβλαβείς τεχνικές.

Περιορίστε το στρες

Το στρες οδηγεί στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία περιορίζει την πρόσβαση των ευεργετικών ουσιών στα μαλλιά.

Αυτό σημαίνει πως, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, το άγχος ίσως να μην επιτρέψει να δράσουν στο μέγιστο.

Δοκιμάστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής

Υπάρχουν πολλά ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα στα μαλλιά μας, εφόσον φυσικά ακολουθούμε και μια ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή: www.y-o.gr