Τι πρέπει να προσέξετε στην διαδικασία του self-tanning;

  1. Για μοναδικό αποτέλεσµα, χρησιµοποιήστε πρώτα ένα απολεπιστικό προϊόν σε πρόσωπο και σώµα.

  2. Για πιο οµοιόµορφο αποτέλεσµα, πρωτού εφαρμόσετε το  προϊόν αυτομαυρίσματος που επιλέξατε, απλώστε αρκετή ποσότητα ενυδατικής λοσιόν.

  3. Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί αποτρίχωση µε κερί ή ξυράφι, καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον 2 ηµέρες, µέχρι να υποχωρήσουν τυχόν ερεθισµοί.

  4. Φοράτε πάντα ειδικά γάντια, ώστε να μην παίρνουν χρώμα τα χέρια σας. Αν δε φορέσετε γάντια, τρίψτε τα νύχια και τις παλάµες σας µε ένα µαντιλάκι ντεµακιγιάζ, για να µην αποκτήσουν κίτρινο χρώµα.

  5. Μπάνιο επιτρέπεται έπειτα από 24 ώρες µε χλιαρό νερό. Οπωσδήποτε όχι ζεστό.

Και φυσικά μη ξεχνατε... Στη διάρκεια της ηλιοθεραπείας τα προϊόντα self-tan δεν εξασφαλίζουν απολύτως καμία προστασία από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες UVA και UVB.

 

Ποια προιόντα μπορείτε να επιλέξετε;

  • Σπρέι, αφού είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, ειδικά για τα δυσπρόσιτα σηµεία, όπως η πλάτη. Λειτουργεί περίπου όπως το airbrush που χρησιµοποιούν στα ινστιτούτα και καλύπτει οµοιόµορφα την επιδερµίδα.
  • Γαλάκτωµα, αφού είναι εµπλουτισµένο µε ενυδατικά στοιχεία και χαρίζει ένα διακριτικό µαύρισµα που ταιριάζει στα ανοιχτόχρωµα δέρµατα.

  • Κρέµα, που ενδείκνυται για το πρόσωπο και έχει πλούσια υφή για άµεση θρέψη και ενυδάτωση.

  • Gel, το οποίο είναι πιο συµπυκνωµένο από όλα τα προϊόντα και γι’ αυτό διευκολύνει την εφαρµογή.

  • Serum, με την λεπτόρρευστη υφή του, η οποία είναι ιδανική και για το πρόσωπο.

 

Αντιμετώπιση... υπερδοσολογίας!

Σε περίπτωση που δείξετε υπερβολικό ζήλο για το μαύρισμά σας, κάντε ένα ζεστό ντους και απολέπιστε το δέρµα σας µε ένα ήπιο προιόν - scrub. Στη συνέχεια απλώστε µια λοσιόν, είτε µε γλυκολικό είτε µε γαλακτικό οξύ, για να μειώσετε την έντονη χρωµατική παρέµβαση που δηµιούργησε το προϊόν αυτοµαυρίσµατος.