Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αδυνατίσουμε! Είναι αλήθεια ότι ο πιο αποτελεσματικός από αυτούς περιλαμβάνει συνήθως το συνδυασμό από διάφορες ενέργειες, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η προσεγμένη διατροφή. Στα πλαίσια αυτής της διατροφής μπορούμε να εμπλουτίσουμε με ορισμένα μπαχαρικά το φαγητό μας. Τα μπαχαρικά αυτά, σύμφωνα με μελέτες, συμβάλλουν στην καύση θερμίδων και την απώλεια των περιττών κιλών. Εκτός των άλλων, απομακρύνουν το ενδεχόμενο να ξαναπάρουμε κιλά που έχουμε ήδη χάσει.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα κυριότερα μπαχαρικά που συμβάλλουν στις καύσεις του οργανισμού, με βάση μελέτη που έχει διεξαχθεί από την Dr. Merilyn Glenville.

 

Τζίνσενγκ

Μελέτες έχουν δείξει ότι διεγείρει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και επιταχύνει τον μεταβολισμό. Για τις γυναίκες καλύτερο είναι το σιβηρικό τζίνσενγκ, μιας και το κλασικό είναι πιο ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει «φτερουγίσματα» της καρδιάς, κατά την δόκτωρ που ανέλαβε την μελέτη. Το τζίνσενγκ ταιριάζει ιδιαίτερα με τις σούπες σας. Προτιμήστε το λοιπόν!

 

Καυτερό πιπέρι

Το συστατικό που συναντούμε στις πιπεριές, η καψαικίνη, είναι η δραστική ουσία που προσδίδει στις καυτερές πιπεριές και στα πιπέρια την χαρακτηριστική γεύση τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις καύσεις του σωματικού λίπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό κατά 5% και την καύση λίπους κατά 16%. Τι μπορείτε να κάνετε; Απλά δοκιμάστε να προσθέτετε μισό κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι ή πιπεριές τσίλι στο φαγητό που μαγειρεύετε.

 

Κανέλα

Είναι γνωστή για την διέγερση του μεταβολισμού και τη βελτίωση της αντοχής στην ινσουλίνη στα άτομα με τύπου 2 διαβήτη. 1/4 ή μισό κουταλάκι του γλυκού την ημέρα είναι αρκετή ποσότητα και με αυτήν μπορείτε να πασπαλίσετε τα κοκκινιστά φαγητά, το γιαούρτι, τα μήλα ή διάφορα γλυκίσματα διαίτης. Πάντως, το συγκεκριμένο μπαχαρικό αντενδείκνυται σε άτομα με διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος και σε όσους παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα.

 

Μαύρο πιπέρι

Περιέχει μία ουσία που λέγεται πιπερίνη και ασκεί παρόμοια δράση με την καψαϊκίνη. Όταν συνδυάζεται με άλλα καυτερά μπαχαρικά, η δράση της πολλαπλασιάζεται και μπορείτε να εμπλουτίσετε με αυτό το φαγητά σας.

 

Σινάπι

Και το σινάπι περιέχει άφθονη καψαϊκίνη, διεγείροντας τον μεταβολισμό και τις καύσεις του λίπους. Το λευκό σινάπι μάλιστα χρησιμοποιείται για την παρασκευή μουστάρδας. Επομένως μπορείτε να εμπλουτίζετε τις γεύσεις του φαγητού σας χρησιμοποιώντας μουστάρδα. Ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα είναι αρκετό (προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε η μουστάρδα που θα βάλουμε να μην περιέχει ζάχαρη).

 

Πιπερόριζα

Μπορεί να ασκεί την ίδια επίδραση με την καψαϊκίνη και έτσι να καίει λίπος. Μπορείτε να την καταναλώσετε ως αφέψημα ή να προσθέτετε μία-δύο λεπτές φέτες από τη ρίζα της στα βραστά λαχανικά ή και στο ψάρι σας.

 

Κύμινο

Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη του κύμινου σε διαιτητικά πιάτα, διεγείρει την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινο την ημέρα επί τρεις μήνες, αυξάνει κατά 1,5 κιλό την απώλεια βάρους. Χρησιμοποιείται ως ένα πολύ γευστικό καρύκευμα στο φαγητό και μπορείτε να το βάλετε άνετα σε σούπες, ρύζι αλλά και στα σουτζουκάκια.

 

Κάρδαμο

Το πράσινο κάρδαμο είναι περισσότερο γνωστό για την αντιμετώπιση των πεπτικών προβλημάτων του οργανισμού. Παρ' όλο αυτά, μπορεί κάλλιστα να συμβάλλει και στην καύση του λίπους, λόγω της βελτίωσης του μεταβολισμού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καρύκευμα στο φαγητό ή σε γλυκίσματα διαίτης.

 

Πηγή άρθρου: www.onmed.gr